Skub alle diske ud på en Mac i OS X med et klik vha. script

Jeg var efterhånden blevet ret træt af at højreklikke på hver eneste diskbillede / sparse-image, eksterne diske osv. og derefter vælge “Skub ud” som var mountet på min Mac. Derfor fandt jeg dette script, som sørger for at at skubbe alle diske ud når der bliver dobbeltklikket på den. For at den kan skubbe diskene ud må et program ikke bruge disken, så den skubber altså kun inaktive diske ud – hvilket er meget belejligt, da data ellers kan gå tabt.

Scriptet kan downloades her.

Eller du kan selv støbe det sammen ved at sætte følgende ind i AppleScript-redigeringsværktøj og eksporterer det til et program. At downloade det via ovenstående link er bare hurtigere. Men her er koden:

tell application “Finder”
set bootDisk to name of startup disk
set otherDisks to every disk whose (name is not bootDisk) and (name is not “BOOTCAMP”)
repeat with myDisk in otherDisks
try
eject myDisk
end try
end repeat
end tell

Her er et eksempel på hvordan man kan anvende diskbilleder / sparse-images på en Mac i forbindelse med kryptering og password beskyttelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *