Udskriv mappenavne og filnavne til en tekstfil i OS X

Nogle gange kan det være fordelagtigt at kunne udskrive hvad en mappe indeholder til en tekstfil. Jeg bruger det fx i forbindelse med en formattering, hvor jeg gerne vil huske hvilke programmer jeg fx har, andre gange er det bare for at have et indeks i en fil, som jeg kan tage med mig.

Metoden er lidt nørdet og kræver at man bruger terminalen i OS X. Så det første man skal gøre er at starte terminal som findes i hjælpeprogrammer i ens programmappe. Terminalen gemmer mappelisten eller fillisten der hvor man er i terminalen. Dette er som standard i ens hjemmemappe, men peger den et andet sted hen bliver listen placeret der. For at komme tilbage til hjemmemappen kan man skrive cd og trykke enter indtil ens hjemmemappe navn står skrevet i terminalen.

For at udskrive en liste af ens programmer kan man fx skrive:
ls /Applications >> apps.txt

ls står for list og /Applications er den mappe jeg gerne vil have lavet en liste over indholdet af. Derefter betyder “>> apps.txt” at listen skal hedde apps og være en txt fil. For at finde stien til det man gerne vil udskrive kan man højde klikke på en af mapperne eller filerne og vælge “vis info”, her vil stien stå under “Hvor:”. Er der et mappe navn som indeholder et blankt mellemrum er det vigtigt at man sætter ” omkring den del af stien.

Man kan også få terminalen til at udskrive en liste over indholdet af mappen, men også hvad indholdet er inde i den mappe. Dette gøres ved at tilføje -R som betyder at den scanner mappen rekursivt, og dermed gennemgår alle undermapperne også.

Fx kan man skrive sådan her:
ls -R /Volumes/’Ekstern Harddisk’/’Mine redigerede videoer’/ >> Videoer.txt

Ovenstående er et eksempel på at den udskriver en liste til en fil hvor indholdet af alle mapper og filer i mappen ‘Mine redigerede videoer’ på min ekstern harddisk bliver udskrevet til en liste som hedder Videoer.txt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *