Digitaliser nemID så du kan søge i tallene

Alle danskere er blevet pålagt at bruge nemID, hvilket betyder at man altid skal have det lille papkort på sig hele tiden. Mange, deriblandt mig selv, finder denne løsning irriterende da man skal finde det papkort frem hele tiden. Derfor er det heldigvis så nemt at har man en scanner så scanner man den jo bare ind, og dermed digitalisere et ellers meget analogt initiativ. Personligt bliver det først rigtig smart når man får muligheden for at søge i PDF filen – heldigvis er det lige til. 🙂

Ved at scanne nemID kortet ind får man mulighed for at gemme kortet på ens computer som fx en billedfil eller en PDF fil – det eneste problem med dette er at det strider imod nemID’s retningslinjer og regler for brug af papkortet. Er man som mig fløjtende ligeglad med den ekstra sikkerhed papkortet giver er man nok også ligeglad med hvilke bestemmelser der er ang. nemID papkortet.

TING DU SKAL BRUGE:
:: En scanner
:: Et nemID papkort
:: En Mac
:: PDF OCR X

Ført lægges nemID papkortet i scanneren, herefter åbnes billedoverførsel, som befinder sig i mappen programmer.


Herefter vælger du scanneren, trykker vis info og laver en oversigtsscanning.
Herefter markerer du nemID kortet, og foretager dine instillinger – evt. ligesom mine på billedet.


For mit vedkommende er nemID kortet nu gemt på skrivebordet. Hvis du blot vil have nemID digitaliseret og ikke have muligheden for at søge i filen, så stopper du bare her. Ellers skal du gå ind på PDF OCR X’s hjemmeside og hente deres gratis program, som godt nok kun kan håndterer en PDF side – men heldigvis fylder nemID jo ikke mere end en side. Når du har hentet programmet starter du det og trækker din nemID pdf over i boksen, hvorefter et pop-up vindue kommer frem. Her vælger du “Searchable PDF” og trykker “Convert”. Herefter bearbejdes PDF filen og der hvor du havde gemt din indscanning ligger nu også den søgbare PDF fil.


Dobbeltklik på den, og tryk cmd (command) + f (find) og indtast de tal som du er blevet bedt finde. Herefter kan du hurtigt aflæse de tal som du skal plotte ind. Tryk cmd + q for at lukke fremviseren igen. 🙂

Hvis du vil scanne mere end en side kan jeg anbefale OCR KIT.
Hvis du vil have nemID på din iPhone kan jeg anbefale GemID, som godt nok ikke er så sikker som gemID påstår at være, men for mig kan det sagtens bruges. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *