Dansk EPG til EyeTV fra DR.DK programliste vha. XMLTV

Bruger du EyeTV til at optage kanaler fra FTA (free-to-air), fra dit kabel TV eller er kilden en helt anden er det ikke sikkert, at den EPG der evt. medfølger via signalet er fornuftig. Derfor har jeg fundet en lille java program som kan hente EPG’en fra DR.DK. Udover dette kan man lave et lille applescript som henter EPG’en i baggrunden og fx starter EyeTV efter at have hentet EPG.

 
 

Dansk EPG til EyeTV fra DR.DK programliste vha. XMLTV

TING DU SKAL BRUGE:
:: EPG ripperen
:: Elgato EyeTV hardware og software
:: Evt. AppleScript til automatisere det..

Hent EPG ripperen og placer den der hvor du vil have den. Derefter åbner du webReader.jar under i mappen release og vælger de kanaler du gerne vil have EPG data for. Derefter arbejder programmet og ripper EPG data fra programoversigten på DR.DK. Den resulterende fil tvguide.xml kan du trække over ikonet for EyeTV i docken hvis du manuelt vil tilføje EPG dataene. Herefter skal du vælge under kanaler i EyeTV at EPG skal være xmltv. Herefter kan du vælge hvilken kanal kanalen skal modsvarer i den importerede tvguide.xml fil. Dette gøres kun første gang. Herefter køres webReader.jar, tvguide.xml trækkes ned over EyeTV ikonet og nye EPG data er nu tilstede. 🙂

Det kan være nødvendigt at ændre tidszonen. Dette gøres ved at kører webReader.jar fra terminalen med nogle suffixer som fortæller programmet hvordan det skal køres.

Jeg har lavet et lille script som automatisk gør alt dette for dig. Åben Applescript-redigeringsværktøj (som findes i Hjælpepogrammer under programmer) sæt følgende ind og rediger stien til programmet:

————

tell application “Terminal”

activate

do shell script “cd /**sti til release folderen hvor webreader.jar ligger**/; java -jar webReader.jar –TimeZone +0200; open -a EyeTV.app ” & “/**sti til release folderen hvor webreader.jar ligger**/tvguide.xml”

quit

end tell

————
Det imellem **-** (plus **) med stien så den modsvarer der hvor filen ligger på din computer..

Ovenstående gemmer du som et program og ligger det i din release folder og laver en genvej til fx dit skrivebord. Så hentes filen automatisk. Efterfølgende åbnes EyeTV og tvguide.xml importeres og hvis kanalerne i EyeTV er forbundet med de modsvarende kanaler i xmltv filen kaldet tvguide.xml så bliver EPG’en automatisk opdateret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *